Защо да гласуваме на европейските избори през май 2019 г.?

Като европейци сме изправени пред множество предизвикателства: от миграцията до промените в климата, от младежката безработица до сигурността на личните данни. Живеем в свят на все по-голяма глобализация и конкуренция. Същевременно референдумът за Брекзит показа, че проектът за Европейски съюз може да промени посоката си. Повечето от нас приемат демокрацията за даденост, но и тя все по-често изглежда застрашена като принцип и на практика.

Ето защо започнахме да изграждаме общност от поддръжници, за да насърчим по-високата избирателна активност на европейските избори. Нашата цел не е да убеждаваме хората за кого да гласуват, а да подкрепим самото гласуване като акт на участие в демократичния процес по осъзнат и напълно информиран начин. Искаме да използваме силата на диалога между хората и да изградим общност от поддръжници в цяла Европа, обединени зад каузата на гласуването. Така ние отстояваме самата идея на демокрацията, че всички заедно решаваме в каква Европа искаме да живеем.

Защото този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всеки един от нас трябва да поеме отговорност, за да може то да се осъществи.